Vacature titel
22-09 Allround HR Adviseur Utrecht 9 mnd fullt.
Geldig tot
22 september 2023
Beschrijving

Openbaar Ministerie/ DVOM

Als HR-adviseur adviseer, ondersteun en begeleid je de DVOM met betrekking tot de ontwikkeling en de toepassing van instrumentarium op het gebied van HR. Je geeft advies aan het management over personele en organisatorische aangelegenheden. Daarnaast ondersteun je de leidinggevenden in praktische zin bij de diverse HR-vraagstukken, bijvoorbeeld rondom ontwikkeling en mobiliteit, duurzame inzetbaarheid, ontslag en arbeidsvoorwaarden. Ook ongevraagd kunnen ze rekenen op jouw advies. De uitwerking en advisering over het te voeren personeelsbeleid is gebaseerd op de CAO Rijk voor rijksambtenaren, het personeelsreglement en de beleidsrichtlijnen van het Openbaar Ministerie. Aankomend jaar staan met name de uitrol van Strategische Personeelsontwikkeling en reorganisatie van de financiële administratie en de bedrijfsvoeringorganisatie van het OM centraal.

De kandidaat dient beschikbaar te zijn voor minimaal 32 en maximaal 36 uur per week.

Verantwoordelijkheden

Achtergrond opdracht

Wij zijn op zoek naar een allround HR adviseur op operationeel niveau. Als HR-adviseur ben je onderdeel van het HR-adviesteam. Het team bestaat uit een HR-ondersteuner en 3 HR adviseurs. Vanuit het hoofdkantoor is ook een recruiter aangesloten. Dit team waarborgt dat HR gesprekspartner is voor de verschillende niveaus (bestuur, management en medewerkers) en dat er voor elk type gewenste HR-ondersteuning en –advies en adequate adviescapaciteit en –kwaliteit aanwezig is.

Kwalificaties

Functie eisen

  • De aangeboden kandidaat heeft een relevante, afgeronde HBO- opleiding op het gebied van Personeelsmanagement.
  • De aangeboden kandidaat heeft minimaal 5 jaar relevante werkervaring in een vergelijkbare rol binnen een complexe, bestuurlijke omgeving.
  • De aangeboden kandidaat heeft aantoonbare kennis en ervaring met HR wet- en regelgeving, richtlijnen, rechtspositie en recente jurisprudentie op HR-werkterrein.
  • De aangeboden kandidaat heeft affiniteit en kennis van re-integratiebegeleiding/Poortwachter.

Wensen

  • Ervaring met de toepassing van moderne personeels- en managementinstrumenten zoals SPP/SPO.
  • Aantoonbare kennis en ervaring met het begeleiden van reorganisaties binnen de Rijksoverheid.
  • Affiniteit en kennis van re-integratiebegeleiding/Poortwachter.
  • Aantoonbare kennis en ervaring met HR wet- en regelgeving, richtlijnen, rechtspositie en recente jurisprudentie op HR-werkterrein binnen de Rijksoverheid.
Scholing

Competenties:

Communicatief vaardig (ideeën en oplossingen kunnen overbrengen en klantgericht zijn), Secuur, Aanpassingsvermogen (zelfstandig en binnen team, zowel gestructureerd als improviserend kunnen werken), Stressbestendig (meerdere prioriteiten tegelijk aankunnen), Flexibel (kunnen omgaan met wijzigingen in prioriteiten).

Interesse?

Stuur ons dan uiterlijk 22 september 2023, voor 12.00 uur je recente CV + motivatie voor deze rol, samen met je beschikbaarheid/geplande vakanties

Type dienstverband
Voltijds, Tijdelijk
Startdatum vacature
9 oktober 2023
Looptijd vacature
9 maanden
Industrie / Sector
Overheid
Werklocatie
Utrecht, Utrecht, Nderland
Baan voordelen

Contacten

Geplaatst op:
14 september 2023

Bedankt voor je sollicitatie. We nemen zo spoedig mogelijk contact met je op!