Vacature titel
19-09 HR Adviseur Utrecht 4 dgn 8 mnd. Overheid
Geldig tot
19 september 2023
Beschrijving

Het Openbaar Ministerie (OM) zorgt voor opsporing en vervolging van strafbare feiten. Bij het OM werken ruim zesduizend medewerkers met diverse (culturele) achtergronden, opleidingen en kwaliteiten.Deze medewerkers houden zich dagelijks bezig met (straf) zaken die een grote invloed kunnen hebben op het dagelijks leven. Dat maakt werken voor het OM zo bijzonder.

Verantwoordelijkheden

Wegens langdurige ziekte, zijn wij voor het OM op zoek naar tijdelijk extra personeel.

Als HR adviseur bij het OM heb je een brede HR functie met uiteenlopende werkzaamheden. Van vragen over toepassing van cao tot het leveren van een bijdrage aan projecten. Jij hebt alle vrijheid om je er tegenaan te bemoeien. Dat maakt de functie heel veelzijdig, want je bent op zowel individueel niveau als met beleidsuitvoering bezig. Thema’s die regelmatig voorbij komen zijn duurzame inzetbaarheid, loopbaanontwikkeling, verzuim en werving & selectie. Vanuit jouw expertise geef je hier gevraagd en ongevraagd advies over. Dat doe je niet alleen, maar samen met je collega's HR adviseurs, senior HR adviseur en HR ondersteuner. Met zijn vijven zijn jullie verantwoordelijk voor de optimale inzet van de medewerkers van het Openbaar Ministerie Oost-Nederland, waar zo’n 500 medewerkers werkzaam zijn. Naast jouw lokale team, werk je ook samen met HR adviseurs van andere locaties, de centrale salarisadministratie voor de rijksoverheid en de landelijke beleidsmakers van het OM. De kandidaat beschikt over de volgende eigenschappen:

 • Je hebt een enthousiaste en positieve instelling.;
 • je denkt in oplossingen en wordt enthousiast van ingewikkelde vraagstukken. Je bent klantgericht; je verdiept je in de vraag achter de vraag en kun de oplossing je die presenteert in duidelijke en begrijpbare taal overbrengen aan jouw collega's. indien nodig pas jij je communicatiestijl aan.
 • Je zoekt de samenwerking met je collega's actief op en helpt anderen waar nodig. Je bent initiatiefrijk; je onderneemt actie, zoekt zelf kansen en mogelijkheden op en draagt uit eigen beweging ideeën of oplossingen aan.
 • Je bent flexibel: het OM staat midden in de maatschappij en dat merk je ook in het HR werk.
 • Je kunt makkelijk schakelen tussen jouw werkzaamheden. De kandidaat dient minimaal 32 uur en maximaal 36 uur per week beschikbaar te zijn
Kwalificaties
 • De kandidaat heeft minimaal HBO werk-en denkniveau.
 • De kandidaat heeft kennis van en ervaring met wet-en regelgeving omtrent HR en de Wet Poortwachter. Dit blijkt duidelijk uit het cv.
 • De kandidaat heeft minimaal 3 jaar werkervaring als allround HR Adviseur. Dit blijkt duidelijk uit het cv.
 • De kandidaat dient minimaal een voldoende te scoren op alle gestelde interviewcriteria om in aanmerking te komen voor gunning.

Wensen

 • Kennis van en ervaring van cao Rijk.
 • Kennis van en ervaring van cao Rechtelijke Macht.
 • Afgeronde opleiding in de richting van personeelsmanagement.
 • Minimaal 6 jaar werkervaring als allround HR Adviseur.
 • Ervaring binnen één van deze sectoren: Openbaar Ministerie en/of Rijksoverheid
Scholing

Interesse?

Stuur ons dan uiterlijk 19 september 2023, voor 12:00 uur je recente CV + motivatie voor deze rol, samen met je beschikbaarheid/geplande vakanties

Type dienstverband
Deeltijds, Tijdelijk
Startdatum vacature
09-10-2023
Looptijd vacature
8 maanden
Industrie / Sector
Overheid
Werklocatie
Utrecht, Utrecht, Nederland
Baan voordelen

Contacten

Geplaatst op:
15 september 2023

Bedankt voor je sollicitatie. We nemen zo spoedig mogelijk contact met je op!