Vacature titel
09-04 Communicatie consultant Learning & Development Arnhem 3dgn 5mnd
Geldig tot
9 april 2024
Beschrijving

3 dagen per week

De energietransitie is onmogelijk zonder jou als Communicatieconsultant Learning & Development

Als grootste energienetwerkbedrijf van Nederland staan we voor één van de grootste uitdagingen van deze tijd: de energietransitie. Het verduurzamen van Nederland vraagt om grote aanpassingen aan onze energienetten. Een grote opgave, zeker in een tijd van schaarste op het gebied van materiaal, openbare ruimte en vakmensen. De energietransitie vraagt óók om een transitie van onszelf.

Vanuit onze strategische pijlers brengen we daarom verbeteringen aan binnen onze organisatie. Verbeteringen die leiden tot een organisatie waar presteren & leren centraal staat. Om dit mogelijk te maken werken we binnen het team Ontwikkeling aan verschillende initiatieven met als doel medewerkers te ontwikkelen, behouden en laten groeien.

Als Communicatieconsultant Learning & Development draag je onze ambitie en visie consistent uit en bied je ondersteuning in de vertaalslag hiervan naar teams, collega’s en directieleden. Zo ben jij bezig met:

- Zelfstandige ontwikkeling en uitvoering van interne communicatiestrategieën en -initiatieven
- Content creëren en publiceren op interne kanalen zoals ons intranet, maar ook andere communicatiematerialen zoals video’s, animaties, infographics
- Evenementen en activiteiten coördineren om werknemers te betrekken en te informeren, promoot die via eerdere communicatiekanalen
- Actief samenwerken met belanghebbenden in verschillende delen van de organisatie om samenwerking/prestaties te stimuleren en consistentie in berichten te garanderen door middel van gestroomlijnde communicatie.
Vanuit deze opdracht heb je de mogelijkheid om regie te nemen in de verschillende projecten die er liggen. Een mooie combinatie van strategisch meedenken met de organisatie en operationeel uitvoeren. Je denkt mee over hoe we de communicatie het beste kunnen laten landen in de organisatie en vindt het ook leuk om hier zelf mee aan de slag te gaan en de communicatie zelf in elkaar te zetten. In deze opdracht denk én doe je!

Verantwoordelijkheden

Jij maakt het net completer bij Alliander
Wist je dat we bij Alliander uit verschillende bedrijven bestaan? Samen met Liander, Qirion, Qterra, Dep, Firan en Entrnce ontwikkelen én beheren we het energienet voor miljoenen inwoners van Nederland. En met de huidige energietransitie is dat hard werken. Dat doen we met de hulp van ruim 8.000 vakmensen. Dankzij deze talenten hebben wij het volste vertrouwen in de energietoekomst van Nederland. Samen met jou maken wij dat mogelijk.

En jij gaat dat doen binnen de afdeling Human Resource Management, al werk je zeer intensief samen met verschillende bedrijfsonderdelen. Als communicatie adviseur ben je werkzaam in het team Ontwikkeling wat onderdeel uitmaakt van de afdeling Recruitment, Ontwikkeling en Duurzame Inzetbaarheid van HRM.

Jij maakt het net energieker

Kwalificaties

Leren door te doen. Dat doe je vanuit je eigen kracht en talent. En dat doe je bij ons. Draag jij daaraan bij met jouw luisterend oor? Klinkt goed! Zeker als je dit aanvult met:

- Een afgeronde hbo- of wo-opleiding;
- Minimaal 5 jaar ervaring op het gebied van interne communicatie binnen een grote (complexe) organisatie;
- Zelfstandigheid, creativiteit en je bent ondernemend en neemt makkelijk initiatief om nieuwe ideeën te initiëren en uit te voeren;
- Veerkracht en wendbaarheid; gezien we in beweging/transformatie zijn staan zaken niet vast.
- Stakeholdermanagent; het goed kunnen aanvoelen hoe je dat gaat doen, het is een nieuwe manier van werken, mensen moet je hierin kunnen meenemen.
- Je spreekt en schrijft vloeiend Nederlands en vindt het leuk om content te schrijven.

Scholing

Jouw achtergrond

- Competenties: nauwkeurig, betrouwbaar, samenwerken, creatief, organiseren en planmatig werken (zelfstandig en in teamverband).
- Heb je HBO werk- en denkniveau (richting communicatie of marketing);
- Beschik je over goede communicatieve en schriftelijke vaardigheden;
- Ben je vaardig in het maken van doelgroepgerichte content en communicatiemiddelen (ervaring met het maken van video is een pre);
- Het is een pre als je kennis hebt van de sector en techniek.

Type dienstverband
Deeltijds, Tijdelijk
Startdatum vacature
asap
Looptijd vacature
4 maanden
Industrie / Sector
Energie
Werklocatie
Arnhem, Gelderland, Nederland
Baan voordelen

Contacten

Geplaatst op:
4 april 2024

Bedankt voor je sollicitatie. We nemen zo spoedig mogelijk contact met je op!