Vacature titel
07-06 Jurist Spijkenisse 24u /week 3 maanden Veiligheid
Geldig tot
7 juni 2023
Beschrijving

Jurist Industriële Veiligheid

Zet jij jouw juridische expertise in voor het vergroten van de industriële veiligheid binnen de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond?

 

Het gaat hier om 16 tot 24 uur per week tot 31-08-2023. Startdatum is zo snel als mogelijk. 

Verantwoordelijkheden

Jouw werk

Je begeleidt juridische procedures die betrekking hebben op de (brand)veiligheid, de bedrijfsbrandweer en het Besluit Risico Zware Ongevallen (BRZO) bij risicovolle inrichtingen binnen de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond. Een interessante en uitdagende omgeving, met de grootste haven binnen Europa!

Het grootste deel van je tijd besteed je aan het toetsen van besluiten en adviezen op de juridische houdbaarheid. Je gaat aan de slag met complexe handhavingszaken, bedrijfsbrandweeraanwijzingen en adviezen op de omgevingsvergunning milieu. Daarvoor overleg jij met jouw collega’s en adviseer jij jouw collega’s van de afdeling Industriële Veiligheid.

Begeleid jij de juridische procedures omtrent de brandveiligheid van grote industrieterreinen?

Wanneer een besluit of advies leidt tot bezwaar, beroep of hoger beroep, dan stel je verweerschriften op en vertegenwoordig je Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond bij zittingen van de rechtbank en Raad van State.

Ook ben je betrokken bij juridische vraagstukken en beleidsdocumenten binnen het domein industriële veiligheid en stel je de nodige juridische correspondentie op. Om je werk goed uit te kunnen voeren, verdiep jij je als jurist in uiteenlopende technisch complexe vraagstukken en werk je veel samen met collega’s en ketenpartners.

 

Wij werken hybride. Dat betekent dat je in afstemming met je team tijd- en plaats onafhankelijk werkt. Het team werkt samen in Spijkenisse.

 

 

Kwalificaties

Functie eisen

Jij bent iemand die initiatief toont en daadkrachtig is. Je kunt goed luisteren en gaat altijd op zoek naar de vraag achter de vraag. Je geeft stevige juridische adviezen, en je durft ook te zoeken naar de ruimte binnen de kaders van wet- en regelgeving.

Met jouw ervaring weet je snel te schakelen, mee te denken en te anticiperen. Je hebt een sterk ontwikkeld gevoel voor politiek-bestuurlijke verhoudingen en je weet de verbinding te maken met stakeholders op verschillende niveaus. Je bent flexibel en je bent goed in prioriteiten stellen. Integriteit, deskundigheid en pragmatisch handelen zijn kenmerken die jij bezit.

Eisen:

  •  Je hebt hbo-rechten (eventueel WO) of universitaire opleiding Nederlands Recht afgerond;
  • Je beschikt over relevante werkervaring in omgevingsrecht (milieuwetgeving, eventueel bouw) en bij voorkeur ervaring binnen brandweer/veiligheidsregio. De activiteiten zijn intern juridische toets/advies op handhavingsbesluiten, vergunningen en adviezen aan andere overheden, waarbij de nadruk op die eerste ligt (handhaving).Het is een pré dat je over actuele kennis van wet- en regelgeving beschikt op het gebied van industriële veiligheid, de BRZO, omgevingsrecht en/of milieurecht.
Type dienstverband
Deeltijds
Startdatum vacature
asap
Looptijd vacature
3 maanden
Industrie / Sector
Techniek
Werklocatie
Spijkenisse, Zuid Holland, Nederland
Baan voordelen

Geplaatst op:
20 mei 2023

Bedankt voor je sollicitatie. We nemen zo spoedig mogelijk contact met je op!