Vacature titel
HR Onderwijs Manager a.i. Enschede
Geldig tot
8 augustus 2022
Beschrijving

Saxion biedt toekomstgericht en flexibel onderwijs. Voorbereid op de vragen van morgen en afgestemd op ieders persoonlijke talenten en capaciteiten. We leren onze studenten om met een brede blik naar maatschappelijke vraagstukken te kijken en hiervoor praktische oplossingen te bedenken. We stappen hierbij over grenzen van vakgebieden heen. Wij geloven dat doeners met denkkracht het verschil kunnen maken in de wereld van morgen en daarmee vormgeven aan de beroepen van de toekomst. Hierin speel je als docent bij Saxion een belangrijke rol.

 

SPS is sinds september 2015 een Saxion academie én een netwerk waarmee Saxion inspeelt op de LLO/ B2B en B2C markt. Saxion zet, met SPS, in op het verder uitbouwen van de activiteiten op de LLO-markt met en vanuit haar bekostigde opleidingen op Ba en Ad niveau. Op naar 10% heet de aanpak om stapsgewijs in enkele jaren te groeien naar een substantiële omvang LLO in de markt. Bij alle activiteiten, waarbij SPS zich richt op de regio Oost Nederland, is de vraag van de markt leidend. SPS biedt zowel diplomagerichte leertrajecten als maatwerk. Onze klanten zijn werkenden die hun positie willen verbeteren door op- of omscholing. Ook bedrijven en instellingen die hun medewerkers willen (bij)scholen mogen we tot onze klanten rekenen. Deze medewerkers kunnen hun skills en kennis zo inzetten dat zij de aansluiting bij de markt en samenleving blijven vinden. De LLO-markt is snel relevanter geworden door de onevenwichtigheden die in de markt zijn ontstaan.

Verantwoordelijkheden

De omgeving vraagt van SPS overtuigende en effectieve programma’s in te zetten op op-, om- en bijscholing. Dat doet SPS door innovatieve vormen van leren en werken te ontwerpen in samenspraak met de markt en met de inzet van (inhoudelijke)expertise van de deelnemende Saxion academies waarin alle bachelor en Associate degree opleidingen hun thuisbasis hebben. Daarmee vervult SPS een belangrijke rol in het verbinden van de markt aan de interne expertise.

 

Ben je

 • een ervaren manager in het hoger onderwijs, die zelfbewust richting geeft aan onze professionals;
 • een sterke persoonlijkheid, die handelt vanuit vertrouwen en partnerschap;
 • iemand die zijn/haar weg weet te vinden in een dynamische en complexe organisatie;
 • een verbindende persoonlijkheid die de nadruk legt op samenwerken, teamspirit en vertrouwen;
 • iemand die op verschillende niveaus kan acteren en verbinden;
 • in staat medewerkers te faciliteren en kun je eigenaarschap laten ontstaan binnen het team;
 • iemand die goed gedijt in een niet hiërarchische samenwerking;
 • zichtbaar gepassioneerd van werk en het werken aan succes en het vieren ervan?

 

Heb je

 • een afgeronde relevante WO-masteropleiding;
 • strategisch- en analytisch denkvermogen en organisatiesensitiviteit;
 • ervaring met en werken in een netwerkorganisatie;
Kwalificaties
 • een positieve grondhouding, die tegelijkertijd visie uitdraagt en die mensen ruimte geeft om hun inbreng te delen;
 • managementervaring in het hbo en bij voorkeur op het domein van Leven Lang Ontwikkelen (LLO);
 • een natuurlijke stijl van “continu verbeteren” en kennis van de Lean filosofie waarin je elke dag planmatig je collega’s meeneemt en werkt aan kwaliteitsverbetering en productinnovatie?
 • uitstekende schrijfvaardigheden en ervaring met het opstellen van strategische beleidsnotities
 • ervaring met organisatievraagstukken op het gebied van hr, finance en informatiebeveiliging & privacy
Scholing

Dan ga je

 • deel uit maken van het MT en ben je ondersteunend en meesturend in de taken en verantwoordelijkheden van team Sales, FastSwitch en het Bedrijfsbureau;
 • schrijven aan de strategische koers van Saxion Parttime School en daarmee het toekomstperspectief schetsen om de organisatie substantieel te laten groeien;
 • onderhoud je met managers van de interne diensten een goede samenwerkrelatie met aandacht voor LLO-ontwikkelingen en neem je de collega’s mee in wat dat organisatorisch vraagt;
 • samen met je collega-manager werken aan onderwijsinnovatie, onderwijsorganisatie: hoe geven we LLO nog béter en effectiever vorm.

 

Je nieuwe werkomgeving

In een wereld die steeds slimmer wordt en dagelijks verandert door technologische ontwikkelingen en innovaties, stelt hogeschool Saxion de vraag: hoe kunnen wij daar zo goed mogelijk onze bijdrage aan leveren? Nu en in de toekomst.

Bij Saxion geloven we dat we voor de wereld van morgen samen anders moeten leren, denken én doen. Living Technology is hierbij onze focus.  Voor ons draait het om de vraag wat technologische innovaties betekenen en kunnen bijdragen aan de mens, de samenleving en aan onze aarde. Dat begint bij de manier waarop we kennis en technologie kunnen verbinden.

 

Type dienstverband
Voltijds
Startdatum vacature
September
Looptijd vacature
4 maanden
Industrie / Sector
Onderwijs
Werklocatie
Enschede
Werktijden
normale werktijden
Geplaatst op:
27 juli 2022

Solliciteer nu

Bedankt voor je sollicitatie. We nemen zo spoedig mogelijk contact met je op!