Vacature titel
30-09 Projectmanager Toelatingen (DETA-VAST) Utrecht-Haarlem-Thuis 36 uur
Geldig tot
30 september 2022
Beschrijving

Daarom wil je als manager toelating bij NS werken

 • Je zet je in voor veilig vervoer voor alle treinreizigers in Nederland.
 • Je krijgt de kans om aan tafel te zitten bij tal van nationale – en soms ook internationale – stakeholders.
 • Je draagt jouw steentje bij aan onze duurzame missie.

Henk: “Er zijn allerlei innovatieve ideeën om onze treinen te moderniseren, die wel veilig en toelaatbaar moeten zijn. Achter de toelating van nieuwe en gemoderniseerde treinen gaat een hele wereld van spoorwegwet- en regelgeving schuil. Zonder jou en het team rijden er geen treinen op het spoor, want jij speelt het spel met stakeholders voor een vergunning. Samen tot een oplossing komen en met andere NS-teams zorgen voor de veiligheid van onze reizigers: daar gaan we voor!”

Dit ga je doen als manager toelating
Wist je dat NS miljarden euro’s besteedt aan het moderniseren van treinen? Van onder andere stroomafnemers, ruitenwissers, verf en bestickering tot een compleet nieuw interieur en innovatieve toepassingen als een automatische piloot; je komt het allemaal tegen in jouw functie als projectleider toelating. Jij zorgt dat we bij elke wijziging aan alle randvoorwaarden voldoen, zodat de Inspectie Leefomgeving en Transport een vergunning kan afgeven. Zo zijn onze nieuwe en gemoderniseerde treinen veilig én staan ze op tijd klaar voor onze reizigers.

Onze treinen moeten aan tal van nationale en Europese wet- en regelgeving voldoen voordat ze het spoor op mogen. Denk aan regels rond brandveiligheid en infrastructuur. Die trajecten nemen soms jaren in beslag. Jij monitort het gehele proces. Je gaat het gesprek aan met stakeholders als de Inspectie Leefomgeving en Transport en infrabeheerder ProRail, denkt creatief na over speelruimte in de wetgeving en neemt mensen hierin mee. Jouw uitgangspunt is altijd een oplossing vinden waar we als NS achter staan. Soms word je daarbij onder druk gezet. Maar ook dan blijf jij standvastig.

Gaat dit spel van stakeholdermanagement je steeds beter af? Dan pak je complexere trajecten op, zoals de toelating van een internationale intercity, de aanvraag voor nieuwe remmen of de modernisering van de dubbeldekstreinen die het meest gebruikt worden in Nederland. Dankzij jouw doorzettingsvermogen en lef ben jij van onschatbare waarde bij het:

 • Opbouwen van een technisch dossier voor ieder vergunningstraject.
 • Afstemmen van wet- en regelgeving met stakeholders.
 • Adviseren en beantwoorden van vragen van collega’s over het toelatingsproces en de interpretatie van de nationale en Europese wet- en regelgeving.
 • Doorontwikkelen van de samenwerking en kennis binnen het team Toelating en Veilige Integratie.

Hier ga je werken
Jij werkt vanuit huis of op onze NS-kantoren in bijvoorbeeld Utrecht en Haarlem. Soms bezoek je andere locaties in het land. Samen met veertien energieke collega’s vorm je het team Toelating en Veilige Integratie van de afdeling Kwaliteitsmanagement. Een gezellig team in opbouw, waarin iedereen voor elkaar klaarstaat. Discussies voeren we op een respectvolle manier en we staan open voor elkaars ideeen. Daarnaast gaan we voor resultaat en willen we vooruit. Daarom focussen we de komende tijd nog meer op samenwerking en ontwikkeling. Bijvoorbeeld via kennissessies waarin we onze vergunningstrajecten met elkaar delen. Ook belangrijk: eer en geweten. We gaan alleen voor oplossingen waar we voor de volle honderd procent achter staan. Je wordt opgenomen in een team waarin iedereen voor elkaar klaar en open staat. Elke discussie wordt respectvol gevoerd.

Kwalificaties

zijn de functie-eisen

 • Je hebt minimaal hbo-niveau, bij voorkeur op het gebied van techniek of technische bedrijfs- of bestuurskunde.
 • Je hebt minimaal vijf jaar ervaring in een rol waarin project-/stakeholdermanagement centraal staat, bijvoorbeeld bij een consultancybureau. Heb je ervaring in de vervoerssector? Dan is dat mooi meegenomen.
 • Je kunt snel je weg vinden in relevante nationale en Europese wet- en regelgeving en veiligheidsmanagement.
 • Je bent sterk in stakeholdermanagement: je kunt goed inspelen op uiteenlopende belangen en constructief omgaan met conflicten.
 • Je hebt oog voor processen en kwaliteit.
 • Je laat je niet snel uit het veld slaan en durft aan te geven welke informatie je van je collega’s nodig hebt.
 • Je kunt in het Nederlands en Engels in heldere taal communiceren met zowel directies als collega’s in het operationele proces.

Bij NS vinden we diversiteit en inclusie belangrijk, het maakt samenwerken leuker en het resultaat wordt er vaak beter van.
“Herken je jezelf nog niet volledig in dit profiel maar heb je wel de ambitie je hiernaartoe te ontwikkelen? Neem dan ook contact met ons op!”.

Scholing

zijn de arbeidsvoorwaarden
Werken bij NS betekent dat jij hét verschil kunt maken in de wereld van duurzame mobiliteit. Je maakt deel uit van een organisatie die midden in de maatschappij staat en Nederland in beweging brengt van deur tot deur. Maar als een van de grootste werkgevers van Nederland hebben we je zoveel meer te bieden. Voor deze vacature is dit onder andere:

Samenwerken om de Juiste mensen te Vinden.

Type dienstverband
Voltijds
Startdatum vacature
01-11-2022
Looptijd vacature
12 maanden plus
Industrie / Sector
Openbaar Vervoer Sector
Werklocatie
Utrecht-Haarlem-Thuis
Werken op afstand mogelijk
Baan voordelen

Contacten

Werktijden
Normale werktijden/Thuis
Geplaatst op:
13 september 2022

Solliciteer nu

Bedankt voor je sollicitatie. We nemen zo spoedig mogelijk contact met je op!