Vacature titel
27-09 Adviseur Starters en Stages Den Haag 7 mnd 4dgn flex
Geldig tot
27 september 2023
Beschrijving

Bestuursdepartement

Binnen het OM is in 2022 gestart met het programma Arbeidsmarktstrategie en Moderner Opleiden. Een onderdeel van dit programma is het invoeren en inrichtingen van een Werving & Selectie Afdeling. Op dit moment is er een klein team van 6 recruiters aan het werk. Zij houden zich bezig met operationele W&S vraagstukken, grootschalige werving voor specifieke doelgroepen, arbeidsmarktcampagne, Campus Recruitment en Diversiteit & Inclusie binnen het W&S proces.

Momenteel zijn wij op zoek naar een Beleidsmedewerker Starters en Stages die ons de komende periode gaat helpen met het maken van beleid op stages en startersfuncties, het uitvoeren van dit beleid en de juiste doelgroep zoals scholen, studenten en starters te inspireren voor het werken bij het OM.

Als Beleidsmedewerker Starters & Stages bij het OM, ga je aan de slag met het (door)ontwikkelen en implementeren van het beleid voor stages en startersfuncties. Je speelt hierin een tactische rol en draagt bij aan de werving en selectie van starters. Met jouw doortastendheid en pro-actieve houding, weet je binnen en buiten het OM de juiste contacten te leggen en te verbinden met bijvoorbeeld universiteiten, hogescholen en mbo-instellingen. Daarnaast breng je advies uit en werk je veel samen met de campus marketeer van de afdeling Arbeidsmarktcommunicatie. De visie is het creëren van een blijvende relatie met de student en de doelstelling is awareness creeren en een goede conversie. Dit doe je oa. door alle parketten stimuleren en faciliteren om campus recruitment uit te voeren. Door een goed beleid, een infrastructuur en middelen iin te richten zul je de visie en doelstelling gaan behalen.

Verantwoordelijkheden

Samen trekken jullie veel op en zorgen jullie ervoor dat het OM op de kaart komt en top of mind is bij de juiste doelgroepen. Het is van belang dat het stage- en starterbeleid in lijn is met het bredere HR-beleid en de strategische doelen van het OM. Daarom stem je dit beleid af en volg je ontwikkelingen in het vakgebied om relevante trends en best practices te vertalen naar het beleid van het OM. Door al deze taken en verantwoordelijkheden uit te voeren, draag je bij aan het aantrekken, selecteren en ontwikkelen van talent binnen het Openbaar Ministerie. Eerder ben je al werkzaam geweest met een soortgelijke doelgroep en heb je hiermee mooie resultaten geboekt.

Deze strategische rol vraagt om een nieuwsgierige blik maar ook een vleugje creativiteit. Aangezien we benieuwd zijn naar welke routes wij als het OM allemaal kunnen aanboren om in het oog te springen bij de jonge, juridische student.

Wat ga je zoal doen?

Je zoekt de verbinding op met interne stakeholders en zorgt dat het stage- en startersbeleid uitgevoerd wordt. Je haalt tevens op waarom dingen wel of niet lopen en komt, indien nodig, met oplossingen. Samen met de campus marketeer kijken jullie naar relevante events om aanwezig te zijn, samen ontwikkelen jullie het verhaal dat daar verteld wordt en denken na over bijvoorbeeld gadgets.

 • Je fungeert als adviseur voor parketten en andere relevante afdelingen binnen het OM, waarbij je hen voorziet van advies met betrekking tot stage- en startergerelateerde onderwerpen.
 • Je bent het aanspreekpunt voor vragen omtrent dit onderwerp en legt nieuwe contacten met scholen en universiteiten.
 • Je beoordeelt en selecteert geschikte kandidaten voor startersfuncties binnen het OM.
Kwalificaties
 • De kandidaat heeft een afgeronde hbo- of universitaire opleiding, bij voorkeur in de richting van HRM, Arbeids- en Organisatiepsychologie, Bestuurskunde of een vergelijkbare studie.
 • De kandidaat heeft minimaal 5 jaar werkervaring als adviseur binnen het HR domein
 • De kandidaat heeft kennis van en ervaring met het ontwikkelen en implementeren van beleid binnen een organisatie.
 • De kandidaat heeft inzicht in werving- en selectieprocessen
 • De kandidaat heeft werkervaring met innovatieve manieren van het benaderen van doelgroepen. Een voorbeeld blijkt duidelijk omschreven uit het cv.
 • De kandidaat heeft uitstekende communicatieve vaardigheden en het vermogen om relaties op te bouwen en te onderhouden met externe onderwijsinstellingen.
 • De uiterlijke startdatum staat op 1 november 2023.
 • De kandidaat dient minimaal een voldoende te scoren op de gestelde interviewcriteria om in aanmerking te komen voor gunning.
Scholing

Wensen

 • Interview met kandidaat op basis van aangeboden document(en) zoals cv en motivatie en verificatie van de eisen en wensen met eventuele bijstelling van de beoordeling.
 • De kandidaat kan uiterlijk starten op 1-11-2023:
 • De kandidaat heeft een goedgeschreven stuk over het ontwikkelen en implementeren van beleid binnen een organisatie:
 •  De kandidaat heeft werkervaring met benaderen van doelgroepen op een innovatieve manier:
 • De kandidaat heeft vergelijkbare werkervaring binnen de (Rijks)overheid:
 • De kandidaat heeft affiniteit met de doelgroep (starters en stagiares)
 • De kandidaat weet snel de kernvraag in complexe materie boven tafel te krijgen.
 • De kandiaat is creatief, representatief en heeft een passie voor de doelgroep.
 • De kandidaat laat zien dat hij de diverse belangen in een complex veld kan overzien en ondanks de tegenstellingen in die belangen kan acteren. De kandidaat kan veranderingen realiseren en weet samenwerking over organisaties een te realiseren.
 • De kandidaat kan zich goed uitdrukken en is sociaal vaardig.
 • De kandidaat past binnen het team.

Interesse?

Stuur ons dan uiterlijk 27 september 2023, voor 12.00 uur je recente CV + motivatie voor deze rol, samen met je beschikbaarheid/geplande vakanties

Type dienstverband
Deeltijds, Tijdelijk
Startdatum vacature
01-11-2023
Looptijd vacature
7 maanden
Industrie / Sector
Overheid
Werklocatie
Den Haag, Zuid Holland, Nederland
Baan voordelen

Contacten

Geplaatst op:
17 september 2023

Bedankt voor je sollicitatie. We nemen zo spoedig mogelijk contact met je op!