Vacature titel
12-04 Manager Werkplekdiensten Groningen fullt Plus Thuis
Geldig tot
12 april 2024
Beschrijving

DUO Groningen vraagt minimaal 1 dag per week fysieke aanwezigheid.

De voorkeur gaat uit naar kandidaten die een korte reisafstand hebben tot Groningen.

Opdrachtomschrijving
Interimmanager Werkplekdiensten. Om te beginnen, ben jij HR-verantwoordelijk en geef jij leiding aan de medewerkers in de teams die bij jouw afdeling horen. Jij streeft ernaar om de kwaliteiten van iedere medewerker optimaal te benutten. Zo zorg jij voor betrokken medewerkers, die adequaat kunnen reageren op maatschappelijke en technologische veranderingen. Daarnaast ben je ook eindverantwoordelijk voor de realisatie van de teamdoelen, zowel op resultaat als budgettair. Zo heb jij dus ook de financiële verantwoordelijkheid voor de afdeling. En – last, but not least – ben jij sterk in veranderopgaven want we zitten als directie ICT midden in een transitie naar een aangepaste werkwijze en sturingsmodel. Onze manier van organiseren wordt de komende maanden heroverwogen. Je denkt hierin mee.

Achtergrond opdracht
De afdeling Werkplekdiensten is opgesplitst in twee clusters: WPD-EUC (End User Computing) en WPD-MAC (Messaging and Collaboration).
WPD-EUC is verdeeld naar 2 teams: een team voor de DUO organisatie en een team voor de overige onderdelen binnen Het Ministerie voor Onderwijs Cultuur en Wetenschappen (OCW). In beide EUC-teams zitten ongeveer 12 medewerkers en hebben beide een dedicated Service Owner en ScrumMaster.
Daar waar nodig ondersteunen de teams binnen WPD elkaar.

 

Verantwoordelijkheden

Eisen

  • Academisch werk- en denkniveau (5 jaar)
  • Aantoonbare managementkwaliteiten (5 jaar)
  • Meerdere jaren ervaring als succesvol senior manager in een complexe IT omgeving (5 jaar)

 

Wensen

  • Kennis van ICT Werkplek dienstverlening en ontwikkelingen, ITSM, Agile, Safe
  • Kennis van bedrijfsvoering: begrotingscyclus, sturingscyclus en - instrumenten, HRM-instrumenten (o.a. gesprekscyclus)
  • Basis kennis en - vaardigheden management, verandermanagement, Interimmanagement
  • De kandidaat die we zoeken voor deze functie herkent zich in de beschreven stijl van leidinggeven
  • Naast veel affiniteit met ICT technologie en -processen vraagt dit werkpakket om een energieke instelling en uitstraling, overtuigingskracht, doelgerichtheid en besluitvaardigheid, organisatietalent en een agile houding
  • Ook vragen we een kandidaat die zich snel in kan werken, in staat is snel verbinding te maken op alle niveaus in de organisatie en een prettig gesprekspartner aan de verschillende tafels

 

Competenties
In het leidinggeven bij DUO staan de volgende drie leiderschapsopdrachten centraal:

 • Output gericht sturen; een DUO-manager stuurt medewerkers aan vanuit visie én op resultaat. Hij/zij formuleert vooraf heldere criteria en geeft medewerkers ruimte om resultaten te behalen. De DUO-manager helpt medewerkers in het ontwikkelen van zelfstandigheid en oplossend vermogen en blijft met medewerkers in gesprek. Hij/zij draagt zorg voor een veilige sfeer waarin medewerkers open en eerlijk durven informeren over hun resultaten. Hij/zij spreekt medewerkers aan op resultaat van hun gedrag en op hun verantwoordelijkheden. De DUO-manager geeft open en eerlijk feedback en vertoont consequent voorbeeldgedrag.
Kwalificaties

Dienend leiden; een DUO-manager stuurt medewerkers aan vanuit visie én op resultaat. Hij/zij formuleert vooraf heldere criteria en geeft medewerkers ruimte om resultaten te behalen. De DUO-manager helpt medewerkers in het ontwikkelen van zelfstandigheid en oplossend vermogen en blijft met medewerkers in gesprek. Hij/zij draagt zorg voor een veilige sfeer waarin medewerkers open en eerlijk durven.

Type dienstverband
Voltijds
Startdatum vacature
01-05-2024
Looptijd vacature
12 maanden
Industrie / Sector
Overheid
Werklocatie
Groninegn, Groningen, Nederland
Werken op afstand mogelijk
Baan voordelen

Contacten

Geplaatst op:
3 april 2024

Bedankt voor je sollicitatie. We nemen zo spoedig mogelijk contact met je op!