Vacature titel
07-05 Landelijk beoordelingssecretaris Den Haag 2 dag 12 maanden.
Geldig tot
7 mei 2024
Beschrijving

Openbaar Ministerie

Onze officieren in opleiding krijgen een uitgebreid opleidings- en begeleidingstraject waarin ze een of meerdere keren worden beoordeeld. Een onderdeel daarvan is het samenstellen van een portfolio. Doordat opleiden en beoordelen gescheiden is, wordt de OIO niet door de praktijkopleider, maar door de teamleider beoordeeld. Deze baseert de beoordeling op het portfolio. Dat kost veel tijd en door de intensivering van de instroom van OIO's is de groep groot.

We zijn op zoek naar iemand die in deze portfolio's wil duiken, ze grondig analyseert, de vertaalslag maakt naar de eindtermen van de opleiding en met een tijdige en goed geformuleerde voorbewerking de teamleiders door het hele land op die manier ondersteunt bij het schrijven van de beooordeling. Je gaat samenwerken met de onderwijskundigen uit het programma. Het betreft een tijdelijke rol, waarin je samen je de direct betrokkenen de invulling mede bepaalt.

Het portfolio is de plek waar zicht wordt gegeven op de vorderingen van een OIO in de opleiding. De beoordelingssecretaris bekijkt het portfolio en vertaalt deze naar de eindtermen van de opleiding door het schrijven van een samenvatting en voorbewerking met vindtplaatsen in het portfolio. Dit vraag om een scherpe analystische blik, nauwkeurigheid en kennis van het strafrecht.

De belangrijktste taak ziet op de ondersteuning van de teamleiders bij de beoordeling. Als beoordelingssecretaris maak je een voorbewerking van het beoordelingsformulier. Hierin wordt opgenomen:

  • Een samenvatting van het portfolio per resultaatgebied met verwijzing naar onderliggende stukken. Per resultaatgebied worden de bijbehorende leerdoelen benoemd.
  • Een overzicht van de afgesproken en behaalde ervaringsnormen.
  • Een overzicht van de gevolgde cursussen.
Verantwoordelijkheden

De beoordelingssecretaris geeft overigens geen kwalitatieve beoordeling van de normen of inhoudelijk oordeel over de inhoud van juridische stukken. Dat oordeel is voorbehouden aan de teamleider.

Beschrijving dienst/afdeling

Het Openbaar Ministerie (OM) zorgt - samen met de politie en andere ketenpartners - voor opsporing en vervolging van strafbare feiten. Dit varieert van winkeldiefstal tot moord en van belastingontduiking tot cybercrime en terrorisme. Het werk van het OM is erop gericht dat daders een passende straf krijgen en dat slachtoffers en nabestaanden het gevoel hebben dat zorgvuldig met hun belangen wordt omgegaan.

Het OM bestaat uit een hoofdkantoor (het Parket-Generaal), 10 arrondissementsparketten, 1 landelijke ressortsorganisatie en een aantal ‘bijzondere’ eenheden t.w. het Landelijk Parket, het Functioneel Parket, het parket CVOM (Centrale Verwerking OM), de DVOM (Dienst Verleningsorganisatie OM) en de Rijksrecherche. Het Openbaar Ministerie is op ca. 35 locaties door heel Nederland gevestigd. In totaal werken ongeveer 5.500 mensen bij het OM.

Aan het hoofd van het OM staat het College van procureurs-generaal. Het College bepaalt het landelijke opsporings- en vervolgingsbeleid van het OM. De zorg voor de organisatie en de bedrijfsvoering ligt eveneens bij het College.

Kwalificaties

Je komt te werken bij de afdeling HRM&O. Binnen deze afdeling en samen met de onderwijskundigen van het programma Arbeidsmarktstrategie en opleiden. Dit programma is verantwoordelijk voor de intensvering van de instroom om het aantal officieren voor het terugdringen van de tekorten. Daarnaast werk je vooral met de teamleiders van de OIO's van de verschillende parketten en de landelijke opleiders van Studiecentrum Rechtspleging (SSR).

Scholing

Functie eisen

  • De kandidaat heeft een afgeronde WO opleiding;
  • De kandidaat heeft ervaring met het beoordelen van portfolio's;
  • De kandidaat is analytisch, nauwkeuring en heeft kennis van het strafrecht;
  • Werkzaam in Den Haag en thuis met werkzaamheden voor alle parketten.

Wensen

  • De kandidaat beschikt over de nodige schriftelijke vaardigheden; bouwt teksten zo op dat alle afwegingen en argumenten goed naar voren komen.
  • De kandidaat heeft kennis van of affiniteit met het (straf)recht.
  • De kandidaat heeft kennis van of affiniteit met personeelsbeoordelingen.

Interesse?

Stuur ons dan uiterlijk 7 mei 2024, voor 12.00 uur je recente CV + motivatie voor deze rol, samen met je beschikbaarheid/geplande vakanties

Type dienstverband
Deeltijds, Tijdelijk
Startdatum vacature
03-06-2024
Looptijd vacature
12 maanden
Industrie / Sector
Overheid
Werklocatie
Den Haag, Zuid Holland, Nederland
Werken op afstand mogelijk
Baan voordelen

Contacten

Geplaatst op:
3 mei 2024

Bedankt voor je sollicitatie. We nemen zo spoedig mogelijk contact met je op!