Jouw CrossJob Team

De operatie bestaat uit een kernteam dat ervaren is in de detachering, werving en selectie van HBO en Universitair geschoolde kandidaten.

Hoe doen we dat?

Gedurende de processen kwamen wij er achter dat het als vervelend en moeizaam werd gevonden door deze groep van professionals om zelf de personal branding en de cv up-to-date te houden. Dat hebben we opgelost.

Het is belangrijk een goed beeld te krijgen van de kandidaat en de juiste en volledige potentie te kunnen analyseren en presenteren.

We maken technisch gezien gebruik van de 3 nieuwe algoritme technieken voor de analyse van de hard en soft skills. Dat hebben we ontwikkeld met TNO, Jads en onze eigen specialisten.

Ok wat is het business model?

1.Verrekening via Detavast.

Als proeftijd of kennismaking periode wordt tegenwoordig een tijdelijk contract ingezet om een overgang te maken naar de vaste aanstelling. Hier stellen we een Detavast oplossing van 6 of 12 maanden voor. De keuze bij start.

Na deze periode kan de kandidaat zonder verplichtingen worden overgenomen natuurlijk als kandidaat en opdrachtgever het eens worden.

Dit is mogelijk voor W&S voor de vaste aanstelling
Detachering of tijdelijk contract is een optie.
Dat lijkt ons fair.

Wat kan ik verwachten?
Snel, effectief en de passende kandidaat m/v

Wat is het risico? 
Geen, we gaan aan het werk en zorgen samen met inzet van het systeem voor een snelle response.  No cure no pay.

Dit werkt prettig met professionele partners.

  • Stuur de aanvraag / vacature.
  • Termijn waarin de vacature moet zijn ingevuld.
  • Eventuele budgetten
  • Vast of Tijdelijk

  • *Voor een betere aansluiting neem de volgende tips even door.*

Wat is recruitment marketing?
Het helpt je om gekwalificeerde kandidaten aan te trekken! Maar welke technieken en strategieën pas je toe?

De term ‘recruitment marketing’ verwijst naar het geheel van strategieën en instrumenten dat een organisatie gebruikt om talent te werven, selecteren, boeien en binden. Het betreft hier de fase die voorafgaat aan het daadwerkelijke sollicitatieproces. Wat zijn de belangrijkste elementen van recruitment marketing?

Employer branding
Onder het paraplubegrip ‘employer branding‘ vallen alle maatregelen die je kunt treffen om je te presenteren als aantrekkelijke werkgever. Een krachtig employer brand weerspiegelt jouw bedrijfscultuur, waarden en missie. Goede content over je werkgevermerk is authentiek, relevant en overtuigend.

Employee Value Proposition
 (EVP)
Een Werknemer Waarde Voorstel (WWV) is het pakket aan ‘voordelen’ dat je kandidaten in het vooruitzicht stelt. Wat maakt het werken bij jouw onderneming zo aantrekkelijk? Denk aan primaire en secundaire arbeidvoorwaarden zoals het salaris, doorgroeimogelijkheden, de bedrijfscultuur en de werkomgeving.

Kandidaat-persona’s
De kandidaat-persona is het prototype van een ideale werknemer voor een bepaalde rol. Het is de professional die precies in het profiel past en dus beschikt over de perfecte mix van persoonlijke kenmerken, vaardigheden en eigenschappen. Persona’s geven richting aan je wervingsproces en ondersteunen je bij het vinden van geschikt talent. 

Concurrentieanalyse
In een concurrentieanalyse zet je de sterke en zwakke punten van de recruitment aanpak op een rij. Wat doe je goed? Wat is juist voor verbetering vatbaar? Ook identificeer je kansen en bedreigingen. Wat maakt het bedrijf uniek? Hoe val je op? Wie zijn je concurrenten en wat doen ze om de beste kandidaten voor hun vacatures binnenboord te halen?

Candidate experience
Een zo goed mogelijke ervaring geeft je een strategisch voordeel. Hoe voorkom je dat topkandidaten voor een andere werkgever kiezen? Enkele suggesties.
 Formuleer heldere functieomschrijvingen.

Overdrijf de wensen en eisen niet!


Maak solliciteren gemakkelijk.
Communiceer met kandidaten tijdens elke stap van het wervingsproces.
Geef aan wat een gegadigde kan verwachten bij het sollicitatiegesprek.
Laat het snel weten als een sollicitant niet (meer) voor een positie in aanmerking komt!
Licht toe waarom een kandidaat niet geschikt is.
Geef aan dat je openstaat voor commentaar. Wat vinden werkzoekenden van je sollicitatieproces? Wat moet écht beter?
Leg een kandidatenpool aan voor toekomstige vacatures.
Welke recruitment marketingstrategie kies jij?

Onder recruitment marketing vallen zowel traditionele, als innovatieve technieken en aanpak. We benoemen hier de meest effectieve aanpak.

Content marketing
Kandidaten zullen niet solliciteren voordat ze zich hebben verdiept in je bedrijf, producten, diensten en werknemers. Met de volgende content ideeën begeleid je prospect door elke fase van het wervingsproces.

Stap 1 bewustwording
Bedrijfsnieuws
Blogs & infographics
Inzichten in de industrie
Werkgeversmerk
Vragenlijsten
Social media
(Online) netwerkevenementen

Stap 2 de overweging
Employee Value Proposition en bedrijfsmissie
Periodieke nieuwsbrief
Webinars
Door medewerkers gegenereerde content (user-generated content)
Social media

Stap 3 de beslissing
Functieomschrijving en eisen
Recensies en testimonials
Gepersonaliseerde landingspagina’s
Foto’s en video’s van HR-evenementen
Talentenpools