Vacature titel
30-12 HR-adviseur Werving & Selectie Belastingdienst Rotterdam 40 uur 1 maand plus
Geldig tot
30 december 2022
Beschrijving

Wil jij meewerken aan de werving van de douanemedewerker van morgen? Ben je in staat om in selectiegesprekken de onderste steen boven te halen en de juiste match te maken tussen kandidaat en vacature? Ga met ons de uitdaging aan en zet je tanden in dit proces!

De Douane Landelijke Service Organisatie (DLSO) is op zoek naar twee uitzendkrachten HR-adviseur voor het proces Werving & Selectie. Je werkt nauw samen met de leden van de selectiecommissies en uiteraard ook met de HR-adviseurs en HR-ondersteuners elders in het land.

Je gaat werken vanuit een van de twee standplaatsen: Laan op Zuid 45 te Rotterdam of Eindhoven. Voor beide locaties geldt dat je met enige regelmaat reist naar andere locaties, waaronder het kantoor in Utrecht. Hybride werken bestaat ook tot de mogelijkheden.

Functieomschrijving:
Als HR-adviseur ben je vanaf de eerste stap betroken bij het wervingsproces. Waar nodig stel je vacatureteksten op en schakel je makkelijk en snel met opdrachtgevers. In samenwerking met het Employability Center volgt de brief- en CV-selectie. Je maakt onderdeel uit van verschillende selectiecommissies tijdens het voeren van selectiegesprekken. Dit doe je op alle niveaus; van MBO t/m WO. Hierin kun je makkelijk schakelen en je weet in elk gesprek de kandidaat op zijn of haar gemak te stellen. Jouw rol is o.a. het bewaken van de procedure en kwaliteit van werving en selectie. Door middelen van observeren, registreren, classificeren, waarderen en evalueren kun je aan het aan het eind van het gesprek onderbouwd aangeven (middels woorden en cijfers) waarom een kandidaat geschikt of ongeschikt is voor de functie.

Verantwoordelijkheden

Van jou wordt een proactieve houding verwacht in analyseren, signaleren, adviseren en in de uitvoering. Je voert je werkzaamheden gestructureerd uit, waarbij je voortdurend zicht houdt op de voortgang van de activiteiten.

Je werkt in een dynamische omgeving die volop in beweging is. Je hebt een frisse kijk op zaken, bent in staat om gemakkelijk verbinding te leggen en je beschikt over een behoorlijke dosis energie. Het werving- en selectieproces verloopt vaak met pieken. Dit weet jij goed op te vangen en je kunt duidelijk prioriteiten stellen.

Achtergrond opdracht:
De Douane
Miljoenen tonnen aan goederen worden Nederland in en uit gevoerd over zee, over land en door de lucht. De Douane controleert de in-, uit- en doorvoer van deze goederen. We heffen en innen de verschuldigde invoerbelastingen en binnenlandse accijnzen. Ook beoordelen we of de goederen voldoen aan de wet- en regelgeving op het gebied van veiligheid, gezondheid, economie en milieu (VGEM). Illegaal vervoer van goederen sporen we op. Daarvoor werken we samen met handhavingsdiensten, politie en FIOD. Zo zorgen we ervoor dat de Nederlandse en Europese marktordening functioneert en dragen we bij aan de veiligheid en de kwaliteit van de samenleving.

Douane Landelijk Service Organisatie
De Douane Landelijke Service Organisatie (DLSO) is opgericht in mei 2016. De DLSO is verantwoordelijk voor de uitvoering van alle voorkomende bedrijfsvoering aspecten voor de regiokantoren en het Landelijk Kantoor. In de DLSO zijn personeel, communicatie, faciliteiten (waaronder automatiseringsondersteuning), planning & control, kwaliteit en financiën bij elkaar gebracht.
Binnen de bedrijfsvoeringskolom is gekozen voor een splitsing tussen Douane Landelijk Kantoor – Bedrijfsvoering (DLK-BV) en DLSO, waarbij DLK-BV zich hoofdzakelijk richt op kaders en besluitvorming en de DLSO op uitvoering en implementatie.

Bij de DLSO staat de klantwens centraal, wat betekent dat het een bereikbare dienstverlener is. Nabijheid speelt een belangrijke rol om gemakkelijk benaderbaar te zijn en over voldoende klantkennis te beschikken. De medewerkers van de DLSO zijn deskundig en leveren vakmanschap.

De DLSO levert producten en diensten op het bedrijfsvoeringsterrein aan de elf douanekantoren en stelt de Douane in staat kwalitatief en kosteneffectief haar uitvoerende bedrijfsvoeringstaken te verrichten. Dit doet de DLSO door kwaliteit bijeen te brengen en zoveel als mogelijk een uniforme werkwijze te hanteren

Kwalificaties

Eisen:
•    Je hebt aantoonbaar HBO werk- en denkniveau of bent in het bezit van een afgeronde HBO opleiding HRM;
•    Je hebt enige jaren werkervaring op het terrein van HR-advies;
•    Je hebt ruime ervaring met het voeren van selectie- en arbeidsvoorwaardengesprekken;
•    Je bent voor minimaal 32 uur en maximaal 40 uur per week beschikbaar en je bent indien nodig flexibel in jouw werkdagen;
•    Kennis van de wet- en regelgeving conform de Wet normalisering rechtspositie rijksambtenaren (WNRA) is een pré
•    Het aanvragen en overleggen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) en het ondertekenen van een
geheimhoudingverklaring is een vereiste.
De Douane streeft naar een evenwichtig samengesteld personeelsbestand, dat een afspiegeling is van de samenleving.

Competenties:
•    Klantgerichtheid
•    Analytisch vermogen
•    Omgevingsbewustzijn
•    Plannen en organiseren
•    Voortgangscontrole
•    Integriteit is van groot belang; dit laat je zien in al jouw handelen.

Type dienstverband
Voltijds
Startdatum vacature
asap
Looptijd vacature
1 maand plus
Werklocatie
Rotterdam, Zuid Holland, Nederland
Baan voordelen

Geplaatst op:
16 oktober 2022

Solliciteer nu

Bedankt voor je sollicitatie. We nemen zo spoedig mogelijk contact met je op!